Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling bereikt hoogste punt van nieuwe miljoenenattractie Symbolica

31-08-2016, 10.05 uurBeeld: Sjoerd Gabriëls, Paul Sprangers

Een feestelijk moment op de bouwplaats van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica. Vanochtend werd het hoogste punt van het 'Paleis der Fantasie' bereikt. Een grote hijskraan zette een dak bovenop de hoogste toren van het negen meter hoge complex.

Het bovenste gedeelte van de 16.000 kilo wegende toren is voor de gelegenheid nog ingepakt met een bordeauxrood doek. Later vandaag vindt er een speciale ceremonie plaats. Ontwerper Sander de Bruijn onthult dan de gouden torenspits op 29,8 meter hoogte, onder toeziend oog van Efteling-personeel en betrokken uitvoerders.

De bijzondere mijlpaal valt samen met het einde van het officiële zomerseizoen in de Efteling. Dat duurt tot en met vandaag. Vanaf morgen is het pretpark dagelijks tot 18.00 uur geopend in plaats van tot 20.00 uur.

Symbolica wordt een overdekte familie-attractie in de geest van Droomvlucht en Fata Morgana. Bezoekers nemen plaats in een koets met zes zitplaatsen. Vervolgens maken ze een ontdekkingsreis door een groot paleis. Er komen drie verschillende routes met interactieve elementen. Efteling-mascotte Pardoes treedt op als gastheer.

De 35 miljoen euro kostende darkride verrijst in het hart van het pretpark. Tot afgelopen winter was op die plek een groot, leeg plein te vinden. In januari begonnen de eerste werkzaamheden. Als alles volgens plan verloopt, is de attractie over tien maanden af.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be