Efteling

Filmopnames voor mysterieus nieuw Efteling-project

25-08-2016, 22.36 uur | ReactiesFoto: Eftelwesley

De Efteling is in alle stilte bezig met een geheimzinnig project. Er worden filmopnames gemaakt voor een nieuwe Efteling-productie met een sprookjesfiguur in de hoofdrol. Vandaag is er gefilmd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Dat melden ingewijden aan Looopings. De opnames draaiden om de Sprookjessprokkelaar, een karakter uit het Sprookjesbos. Het figuurtje ziet eruit als een klein, oud mannetje met een grote witte baard. Hij verzamelt takjes en vertelt verhalen.


ZIE OOK: Efteling introduceert nieuw figuur: de Sprookjessprokkelaar

Een woordvoerder van het pretpark wil niet zeggen of er gefilmd is voor bijvoorbeeld een tv-serie of een film. "We houden het nog even een verrassing", luidt de reactie. De Efteling speelt al enkele jaren met plannen voor een nieuwe bioscoopfilm.

Het attractiepark werkt samen met de Amsterdamse productiemaatschappij PhantaVision. Morgen is er opnieuw een draaidag in Arnhem.

De Sprookjessprokkelaar werd in 2014 geïntroduceerd. Hij is op gezette tijden te ontmoeten in het pretpark. Sinds deze zomer heeft hij zijn eigen podium bij de entree van het Sprookjesbos. Eerder verscheen er ook een bijbehorend kinderboek, geschreven door Paul van Loon en prinses Laurentien.

ZIE OOK: Efteling overweegt nieuwe bioscoopfilm: binnenkort Droomvlucht The Movie?

Reacties