Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Voorlopig geen panda's in Ouwehands Dierenpark

04-09-2016, 18.55 uur

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor Ouwehands Dierenpark twee reuzenpanda's kan verwelkomen. Eigenlijk zou het pandaverblijf in de Utrechtse dierentuin deze maand opengaan. Die deadline is niet gehaald.

Vorige maand werd het hoogste punt van het nieuwe verblijf bereikt. In oktober komt een speciale Chinese delegatie langs om het bouwwerk te inspecteren, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Als alles wordt goedgekeurd, kan het transport van de panda's daarna ingepland worden."

Alles hangt dus af van de controle, aldus de voorlichtster. "Als het aan ons ligt gaat het allemaal heel snel, maar we zijn afhankelijk van de Chinezen. Vandaar dat we nog geen exacte datum kunnen noemen."

Bijna een jaar geleden werd bekend dat Ouwehands Dierenpark twee reuzenpanda's zou krijgen, een koppeltje. Ze worden uitgeleend door de Chinese overheid. Het pandaverblijf is gebouwd op de plek waar vroeger pelikanen zaten.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be