Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Spectaculaire nieuwe achtbaan in Slagharen: drie lanceringen, 90 kilometer per uur

08-09-2016, 11.58 uur

Gold Rush, de nieuwe achtbaan van Attractiepark Slagharen, krijgt drie lanceringen en een topsnelheid van 90 kilometer per uur. Dat kan Looopings als eerste melden na gesprekken met directeur Wouter Dekkers. De spectaculaire triple-launch coaster wordt 31 meter hoog en gaat twee keer over de kop.

Na lang wachten onthult het Overijsselse pretpark vandaag eindelijk hoe de nieuwe rollercoaster eruit komt te zien. In Gold Rush worden passagiers vooruit, achteruit en weer vooruit gelanceerd. Komend voorjaar vindt de opening plaats.

Gold Rush komt in plaats van de oude Looping Star uit 1979. "We zetten echt wel wat moois neer als waardige vervanger", vertelt Dekkers aan Looopings-presentatrice Zoë Lefèvere. "We wilden er een launch in hebben, uiteindelijk is het een triple-launch geworden. De eerste van Nederland."

Naast de drie lanceringen bestaat een ritje uit een 'twisted tophat' gevolgd door een steile vrije val, een 'sling loop', een scherpe bocht en een grote 'camelback' over het stationsgebouw heen. De rit eindigt met een 'overbanked helix' richting het station en als klap op de vuurpijl een sensationele 'dive loop'.

Na de tweede, achterwaartse lancering hangen inzittenden al heel even op zijn kop in de looping. Vanuit het stationsgebouw vliegen ze vervolgens rakelings onder het spoor van de Monorail door. In totaal leggen bezoekers per rit zo'n 620 meter af. Dat is iets meer dan de lengte van de Looping Star.

Gold Rush wordt een achtbaan van het type 'launched infinity coaster', geleverd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. De imposante attractie krijgt één trein met vijf rijen van vier personen. Daarmee komt de capaciteit te liggen op achthonderd personen per uur. Bijzonder is dat er geen gebruik wordt gemaakt van schouderbeugels, maar van heupbeugels.

De omgeving wordt aangekleed als een goudwinningsgebied uit het Californië van 1848. Voor bezoekers die niet in de achtbaan durven, komt er een groot uitkijkpunt van enkele meters hoog.

De sloop van de Looping Star begint in oktober. Op zondag 2 oktober kunnen liefhebbers voor de allerlaatste keer een ritje maken.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be