Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
A'DAM Lookout

Europa's hoogste schommel geopend in Amsterdam

26-08-2016, 16.21 uurBeeld: Dennis Bouman

Een nieuwe attractie in Amsterdam is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Durfallen kunnen vanaf nu schommelen op bijna honderd meter hoogte, bovenop het dak van een enorme toren. Gisteren vond de officiële opening van plaats.

De toeristische attractie, onderdeel van de A'DAM-toren tegenover station Amsterdam Centraal, heet 'Over The Edge'. Er staan twee hydraulisch aangestuurde schommels. Bezoekers - gezekerd met een veiligheidsbeugel - krijgen ook de mogelijkheid om zelf mee te schommelen.

De trekpleister zorgt voor een "ongeëvenaard uitzicht over de stad", zegt een woordvoerster. Wie het observatiedek van de toren wil betreden, betaalt 12,50 euro. Schommelen is tot 1 september gratis. Daarna kost een schommelrit 5 euro per persoon.

Meer A'DAM Lookout
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be