Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Voorlopig geen tassencontrole in de Efteling: 'Nog niet nodig'

17-08-2016, 19.23 uur

De Efteling gaat bagage van bezoekers voorlopig niet checken. Er zijn geen plannen voor het invoeren van een tassencontrole bij de hoofdingang. Andere pretparken als Walibi Holland hanteren zo'n check sinds dit jaar wel.

Een verbaasde bezoeker vroeg zich op Twitter af waarom de Efteling geen tassencontrole heeft. "Op dit moment is in overleg met gespecialiseerde instanties besloten dat dit nog niet nodig is", luidt de reactie.

In vrijwel alle Belgische, Duitse en Franse pretparken moeten bezoekers momenteel hun tasinhoud laten inspecteren door medewerkers. De maatregel werd ingevoerd na terroristische aanslagen in Frankrijk en België.

De Efteling trok vorig jaar bijna 4,7 miljoen bezoekers. Daarmee is het een van de best bezochte toeristische attracties in Europa.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be