Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
De Pier

Nu open in Scheveningen: 40 meter hoog reuzenrad boven zee

19-08-2016, 16.38 uur

Scheveningen is een toeristische attractie rijker. Het immense reuzenrad op De Pier is vandaag voor de allereerste keer open. Passagiers krijgen tien minuten lang een panoramisch uitzicht over de kust.

De 40 meter hoge attractie - 50 meter vanaf zeeniveau - telt 36 gesloten gondels met airco, waaronder een zwarte vip-gondel die is voorzien van een glazen bodem. In de bakjes kunnen maximaal zes personen plaatsnemen.

Kaartjes kosten 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot 12 jaar. Binnenkort behoren lunchen en dineren op grote hoogte ook tot de mogelijkheden.

"We hebben de skyline van Scheveningen definitief veranderd", zegt Perry Oerlemans van exploitant Skyview Attractions. "De badplaats krijgt zo nog meer internationale allure."

Volgens de initiatiefnemers gaat het om het eerste reuzenrad boven de zee in Europa. Ze vergeten daarbij echter het rad in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach, dat eveneens boven de zee is gebouwd.

Eigenlijk had het reuzenrad in Scheveningen enkele weken geleden al open moeten zijn. Door hoge golven moest de bouw meermaals worden stilgelegd.Meer De Pier
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be