De Pier

Nu open in Scheveningen: veertig meter hoog reuzenrad boven zee

19-08-2016, 16:38 uur | Reacties

Scheveningen is een toeristische attractie rijker. Het immense reuzenrad op De Pier is vandaag voor de allereerste keer open. Passagiers krijgen tien minuten lang een panoramisch uitzicht over de kust.

De veertig meter hoge attractie - vijftig meter vanaf zeeniveau - telt 36 gesloten gondels met airco, waaronder een zwarte vip-gondel die is voorzien van een glazen bodem. In de bakjes kunnen maximaal zes personen plaatsnemen.


ZIE OOK: Domper: reuzenrad in Scheveningen niet op tijd af voor Vuurwerkfestival

Kaartjes kosten 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot 12 jaar. Binnenkort behoren lunchen en dineren op grote hoogte ook tot de mogelijkheden.

"We hebben de skyline van Scheveningen definitief veranderd", zegt Perry Oerlemans van exploitant Skyview Attractions. "De badplaats krijgt zo nog meer internationale allure."

Volgens de initiatiefnemers gaat het om het eerste reuzenrad boven de zee in Europa. Ze vergeten daarbij echter het rad in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach, dat eveneens boven de zee is gebouwd.

Eigenlijk had het reuzenrad in Scheveningen enkele weken geleden al open moeten zijn. Door hoge golven moest de bouw meermaals worden stilgelegd.ZIE OOK: Nieuw reuzenrad op Scheveningse Pier gaat de hoogte in

Reacties