Duinrell

Duinrell gaat boerkini niet verbieden in Tikibad

20-08-2016, 21:21 uur | Reacties

Wie gaat zwemmen in het Tikibad van Duinrell, kan een moslima in een boerkini tegen het lijf lopen. Duinrell gaat het dragen van de bedekkende zwemkleding in het zwemparadijs niet verbieden. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

De afgelopen dagen laaide de discussie over een mogelijke ban op boerkini's in alle hevigheid op. Op verschillende plekken in Frankrijk is het dragen van het moslimabadpak al illegaal. Ook in Belgiƫ gaan stemmen op om de boerkini te verbieden.


ZIE OOK: Zwemavond speciaal voor moslima's in Plopsaland

"Het is in het Tikibad toegestaan om te zwemmen in boerkini, meldt de voorlichter. "Voorwaarde is wel dat de boerkini gemaakt is van zwemstof." Normale shirts en lange broeken zijn dus niet toegestaan. Die zouden de kwaliteit van het zwemwater aantasten.

Een boerkini - samenstelling van boerka en bikini - is een tweedelig badpak met mouwen, lange pijpen en een hoofddoek. Alleen de voeten, de handen en het gezicht zijn onbedekt. Het stelt moslimvrouwen in staat om te zwemmen zonder daarbij hun lichaam bloot te geven. Dat mag niet van hun geloof.

ZIE OOK: Protestactie tegen zwemavond voor moslima's in Plopsaland

Reacties