Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Illegale Efteling-beelden aangeboden op Marktplaats

14-08-2016, 20.33 uur

Op Marktplaats worden sinds kort verschillende illegale Efteling-attributen aangeboden. Het gaat om beroemde beelden die we kennen uit het Sprookjesbos en van het Anton Pieckplein. Op sommige items is al honderden euro's geboden.

De verboden Efteling-spullen zijn op de veilingsite gezet door ene Tim Appel uit Tilburg en M. Plichtig uit Venlo. Zij vragen flinke bedragen voor de decoraties. Twee wandbeelden van het sprookje Sneeuwwitje moeten bijvoorbeeld 400 euro opleveren.

"Een must voor de echte liefhebber", staat bij een beeld van een Sprookjesbos-heks, ontworpen door Anton Pieck. Bieden kan vanaf 200 euro. Een Efteling-muzikant op een sokkel wordt aangeprezen met de tekst "enkel voor de echte verzamelaar die hier een mooi plekje voor heeft".

De beelden hebben echter nooit in het pretpark gestaan. Het zijn illegale kopieën van bestaande Efteling-figuren, gemaakt met behulp van een mal. Creatievelingen kunnen dus zo veel replica's maken als ze willen.

De Efteling is daar niet blij mee. "Zelfs het gebruiken van zelfgemaakte mallen is in dit geval strafbaar", vertelde een woordvoerder eerder. "Ons auteursrecht wordt er in ieder geval mee geschonden."











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be