Disneyland Paris

Bijzondere renovatie voor sprookjeskasteel Disneyland Paris

12-08-2016, 08:00 uur | Reacties

Een bijzonder klusje voor schilders van Disneyland Paris. Het beroemde sprookjeskasteel van Doornroosje krijgt de komende weken een opfrisbeurt. Met behulp van een hoogwerker wordt het vijftig meter hoge icoon voorzien van een nieuwe lik verf.

Het bouwwerk, dat officieel Le Château de la Belle au Bois Dormant heet, werd in 2011 ook al opnieuw geschilderd. "Maar door de vuureffecten van spektakelshow Disney Dreams zijn de kleuren langzaam maar zeker vervaagd", meldt het pretparkresort.


ZIE OOK: Achter de schermen bij spektakelshow Disney Dreams in Disneyland Paris

Na een week schoonmaken zijn schilders inmiddels begonnen met het terugbrengen van de originele kleuren van de torens. Ook gevels, tegels en gouden daken worden opgepoetst. Verder staat er een renovatie gepland voor de stenen brug bij het kasteel.

Het schilderen van het kasteel is een enorme uitdaging, zegt projectmanager François Gamas. "We zijn erg afhankelijk van het weer. En 's avonds kan er niet gewerkt worden vanwege de Disney Dreams-show. We hebben dagelijks te maken met een heel klein tijdvenster." Op 16 september moet het project zijn afgerond.ZIE OOK: Medewerker Disneyland dreigt van sprookjeskasteel te springen

Reacties