Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Omzet Disneyland Paris 10 procent lager door aanslagen

10-08-2016, 07.00 uur

Disneyland Paris heeft een slecht voorjaar achter de rug. De omzet van het pretparkresort daalde met 10 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is onder meer te wijten aan de terroristische aanslagen in Frankrijk en België, denkt de directie.

Moedermaatschappij Euro Disney maakte gisteren nieuwe kwartaalcijfers bekend. Tussen april en juni werd er 324 miljoen euro verdiend. In 2015 was dat 359 miljoen euro. "We merken dat mensen zich zorgen maken over hun veiligheid na de gebeurtenissen in Parijs en Brussel", zegt directrice Catherine Powell in een verklaring.

"We hadden last van meerdere externe factoren, zoals stakingen, slechte weersomstandigheden en overstromingen." Tegelijkertijd stegen de kosten, onder meer door nieuw entertainment en renovaties van hotels en attracties. Ook is er vanwege de terreurdreiging veel geïnvesteerd in extra veiligheidsmaatregelen.

Powell vindt het naar eigen zeggen moeilijk om een voorspelling te doen over de komende periode. "Door de politieke onzekerheid in Spanje en Groot-Brittannië en de kans op nieuwe aanslagen is de toekomst onzeker."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be