Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell stuurt drie gezinnen weg wegens 'vandalisme'

06-08-2016, 22.41 uur

Drie families die logeerden op de camping van Duinrell hebben pech. Ze zijn vannacht weggestuurd omdat hun zoons zich schuldig zouden hebben gemaakt aan vandalisme. De boosdoeners, drie 15-jarige jongens, rammelden vrijdagavond laat aan een snoepautomaat in het park.

De puberjongens probeerden naar eigen zeggen een vastzittende Mars los te krijgen. Beveiligers van Duinrell denken daar anders over. Volgens hen waren de jongens de automaat aan het slopen. Er was echter geen schade te zien.

Toch beslisten de bewakers dat de 'daders' het park onmiddellijk moesten verlaten. Om middernacht zijn de jongens buiten de deur gezet. Hun ouders, die nog op de camping verbleven, werden niet ingelicht. Omdat de gezinnen hun zoons niet op straat wilden laten slapen, zat er niets anders op dan halsoverkop vertrekken.

Duinrell staat nog steeds achter de beslissing, meldt een woordvoerder aan Looopings. "Wij zijn een familiepark en hanteren een zerotolerancebeleid", zegt de voorlichter. "Het is natuurlijk jammer voor deze groep, maar onze huisregels zijn er in het belang van alle gasten."

Femke van Hoof, een van de moeders, doet haar beklag op Facebook. "Wij voelen ons echt crimineel behandeld", schrijft ze. De vrouw komt al 25 jaar in Duinrell. Het management van het park wil niet met haar praten. "Schandalig hoe je als nette familie, die nooit voor enige problemen heeft gezorgd, hier wordt behandeld. We zijn ongelofelijk boos."

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be