Duinrell

Duinrell stuurt drie gezinnen weg wegens 'vandalisme'

06-08-2016, 22:41 uur | Reacties

Drie families die logeerden op de camping van Duinrell hebben pech. Ze zijn vannacht weggestuurd omdat hun zoons zich schuldig zouden hebben gemaakt aan vandalisme. De boosdoeners, drie 15-jarige jongens, rammelden vrijdagavond laat aan een snoepautomaat in het park.

De puberjongens probeerden naar eigen zeggen een vastzittende Mars los te krijgen. Beveiligers van Duinrell denken daar anders over. Volgens hen waren de jongens de automaat aan het slopen. Er was echter geen schade te zien.


ZIE OOK: Inbreken bij Duinrell kinderlijk eenvoudig

Toch beslisten de bewakers dat de 'daders' het park onmiddellijk moesten verlaten. Om middernacht zijn de jongens buiten de deur gezet. Hun ouders, die nog op de camping verbleven, werden niet ingelicht. Omdat de gezinnen hun zoons niet op straat wilden laten slapen, zat er niets anders op dan halsoverkop vertrekken.

Duinrell staat nog steeds achter de beslissing, meldt een woordvoerder aan Looopings. "Wij zijn een familiepark en hanteren een zerotolerancebeleid", zegt de voorlichter. "Het is natuurlijk jammer voor deze groep, maar onze huisregels zijn er in het belang van alle gasten."

Femke van Hoof, een van de moeders, doet haar beklag op Facebook. "Wij voelen ons echt crimineel behandeld", schrijft ze. De vrouw komt al 25 jaar in Duinrell. Het management van het park wil niet met haar praten. "Schandalig hoe je als nette familie, die nooit voor enige problemen heeft gezorgd, hier wordt behandeld. We zijn ongelofelijk boos."

ZIE OOK: Drietal opgepakt na mishandeling bij Tikibad

Reacties