Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Binnenkijken in nieuw gorillaverblijf van 11 miljoen euro

04-08-2016, 09.54 uurBeeld: Pairi Daiza

Een Belgische dierentuin opent vandaag een enorm gorillaverblijf van ruim vijfduizend vierkante meter. Dierenpark Pairi Daiza investeerde 11 miljoen euro in een indrukwekkend territorium bestaand uit drie eilanden en twee gigantische vulkanen.

De gorilla's kunnen zich uitleven in een klimvriendelijk buitenverblijf van 3400 vierkante meter. Het binnenverblijf van 1600 vierkante meter bevindt zich in het hart van de vulkanen. Vanuit de vulkaankrater komt er natuurlijk licht naar binnen.

Vanaf vanmiddag kunnen bezoekers de 14-jarige gorilla Wazungu bekijken, afkomstig uit een Oostenrijkse dierentuin. Er zijn ook twee gorilla's uit Artis in Amsterdam naar België verhuisd. Zij moeten nog wennen aan hun nieuwe leefruimte.

Pairi Daiza staat bekend om dierenverblijven die tot in de puntjes zijn gedecoreerd. Eerder bouwde het park onder meer een gedetailleerde Chinese tuin, een uitgestrekte Afrikaanse savanne, verschillende authentieke Balinese tempels en een tijgerverblijf in Cambodjaanse stijl. Sinds 2014 zijn er in het park ook reuzenpanda's te vinden.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be