Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Tropische vogels uit Efteling-show Raveleijn op zwarte lijst

11-08-2016, 12.50 uur

Tropische vogels uit de Efteling-stuntshow Raveleijn zijn niet langer welkom in Nederland. De Europese Unie heeft de zogeheten heilige ibissen - witte vogels met een zwarte nek en een gebogen zwarte snavel - op de zwarte lijst gezet. Ze mogen niet meer verhandeld en gehouden worden.

Bestaande eigenaren van heilige ibissen hebben toestemming gekregen om de vogels te houden tot ze een natuurlijke dood sterven. Voorwaarden zijn wel dat de dieren zich niet kunnen voortplanten en niet kunnen ontsnappen. Een heilige ibis wordt gemiddeld twintig jaar oud.

Raveleijn wordt geproduceerd door het Franse themapark Puy du Fou. "Wij worden door Puy du Fou geadviseerd over de vogels in de show", vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. "De aangepaste EU-regel wordt nog door hen onderzocht." Het pretpark wacht het advies van de Fransen af.

De ibissen zijn sinds mei 2013 onderdeel van de Efteling-show. Ze symboliseren de goede afloop van het verhaal. Vorig jaar ontsnapte er nog een exemplaar.

De Europese Unie heeft de vogels verboden vanwege negatieve effecten op het ecosysteem. Een heilige ibis kan inheemse soorten bedreigen, onder meer door eieren en kuikens van andere vogels op te eten. Daarnaast bestaat er - gezien de grootte - een risico op aanvaringen met vliegtuigen.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be