Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Tropische vogels uit Efteling-show Raveleijn op zwarte lijst

11-08-2016, 12:50 uur | Reacties

Tropische vogels uit de Efteling-stuntshow Raveleijn zijn niet langer welkom in Nederland. De Europese Unie heeft de zogeheten heilige ibissen - witte vogels met een zwarte nek en een gebogen zwarte snavel - op de zwarte lijst gezet. Ze mogen niet meer verhandeld en gehouden worden.

Bestaande eigenaren van heilige ibissen hebben toestemming gekregen om de vogels te houden tot ze een natuurlijke dood sterven. Voorwaarden zijn wel dat de dieren zich niet kunnen voortplanten en niet kunnen ontsnappen. Een heilige ibis wordt gemiddeld twintig jaar oud.

ZIE OOK: Efteling is bijzondere vogel kwijt: 'Misschien zit-ie wel in Den Bosch'

Raveleijn wordt geproduceerd door het Franse themapark Puy du Fou. "Wij worden door Puy du Fou geadviseerd over de vogels in de show", vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. "De aangepaste EU-regel wordt nog door hen onderzocht." Het pretpark wacht het advies van de Fransen af.

De ibissen zijn sinds mei 2013 onderdeel van de Efteling-show. Ze symboliseren de goede afloop van het verhaal. Vorig jaar ontsnapte er nog een exemplaar.

De Europese Unie heeft de vogels verboden vanwege negatieve effecten op het ecosysteem. Een heilige ibis kan inheemse soorten bedreigen, onder meer door eieren en kuikens van andere vogels op te eten. Daarnaast bestaat er - gezien de grootte - een risico op aanvaringen met vliegtuigen.ZIE OOK: Roofvogel overleden na botsing met achtbaan Toverland

Reacties
Bijdrage