Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort experimenteert met automatisch voersysteem

03-08-2016, 12.41 uur

De beren en chimpansees in DierenPark Amersfoort moeten voortaan beter hun best doen om voedsel te scoren. Het dierenpark introduceert als eerste Nederlandse dierentuin een automatische voercomputer die te besturen is met een mobiele telefoon.

De 'Feedpod', een uitvinding uit Ierland, slingert het eten op willekeurige tijdstippen het verblijf van de beren en chimpansees in. Verzorgers kunnen het apparaat vooraf programmeren. Met hun telefoon bepalen ze de hoeveelheid voedsel en het aantal voermomenten per dag.

"Het voordeel is dat de dieren veel minder de connectie leggen tussen het voer en de verzorgers", vertelt hoofdverzorger Bas Aalders. Bovendien moeten de beesten nu altijd op zoek naar hun maaltijd, net als in de natuur.

Het gaat om een experiment. Het dierenpark bekijkt op welke plekken de voercomputer het best tot zijn recht komt.



Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be