Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Directeur Roland Kleve weg bij Bobbejaanland

11-08-2016, 14.19 uur

Bobbejaanland krijgt een nieuwe algemeen directeur. Nederlander Roland Kleve heeft besloten om het Vlaamse pretpark na bijna vijfenhalf jaar te verlaten. Hij heeft een nieuwe baan gevonden, staat in een persbericht.

Kleve gaf sinds mei 2011 leiding aan 't Plezantste Land. In die periode opende er één nieuwe attractie: simulator The Forbidden Caves (2015). In dezelfde periode werden twee attracties verwijderd. Interactief schietspel Desperado City en thrillride Fly Away moesten het veld ruimen.

De directeur was ook verantwoordelijk voor het toevoegen van virtual reality aan de overdekte achtbaan Revolution. Daarnaast liet hij het entreegebied van het park opknappen. Verder lag zijn focus voornamelijk op entertainment en 'beleving'. In 2014 introduceerde hij de Smurfen als parkmascottes. Twee jaar later konden ze weer vertrekken. Onder het bewind van Kleve stopte Bobbejaanland met avondopenstellingen in de zomer.

Brabander Kleve, woonachtig in Son en Breugel, legde in interviews graag de nadruk op de historie van het park en het levensverhaal van oprichter Bobbejaan Schoepen. "Ik wil terug naar de roots" werd een gevleugelde uitspraak. Bij zijn aantreden zei hij: "Ik wil dingen veranderen, verbeteren en verfijnen."

De Bobbejaanland-baas had ambitieuze toekomstplannen. "Binnen tien jaar zal Bobbejaanland het sterkste park in België zijn", beweerde hij in 2015. Ook sprak hij over een uitbreiding op het water.Kleve was eerder werkzaam voor onder andere Disneyland Paris en tentenverhuurder De Boer Structures. De afgelopen jaren runde hij zijn eigen adviesbureau, Kleve Consultancy BV. Dat wist hij te combineren met zijn directeurschap bij Bobbejaanland.

Van Looopings was hij geen fan. "Ik kijk nooit zo veel naar Looopings", zei Kleve vorig jaar. De Nederlander wordt opgevolgd door Yves Peeters, de huidige financieel directeur van Bobbejaanland.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be