Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Extra veiligheidsmaatregelen bij wildwaterbaan

28-07-2016, 14.17 uur

Nieuwe veiligheidsmaatregelen moeten voorkomen dat bezoekers van Parc Astérix in het water belanden tijdens een tochtje in de wildwaterbaan. Het Franse pretpark heeft grote netten gemonteerd op de boten van waterattractie Romus et Rapidus.

Dat meldt Facebook-pagina Fans du Parc Astérix. Romus et Rapidus opende in 1989 en werd gebouwd door de Zwitserse firma Intamin, net als de Piraña in de Efteling en Radja River in Walibi Belgium.

In juli 2006 vond er een dodelijk ongeluk plaats bij de waterbaan in Parc Astérix. Een Belgisch jongetje viel uit een boot en verdronk. Vervolgens bleef de attractie een jaar lang gesloten. De oude naam La Descente du Styx, verwijzend naar dodenrivier Styx, verdween.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be