Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

'14-jarige jongen spuugt bloed na ritje in kermisattractie'

24-07-2016, 20.20 uur

Een 14-jarige jongen is het derde slachtoffer van een onveilige kermisattractie in Coevorden. Hij viel zaterdagavond uit de Rock Express toen zijn veiligheidsbeugel losschoot. Dezelfde avond gebeurde dat met twee meisjes van 12 jaar.

Het ongeluk met de jongen vond op een ander moment plaats, melden regionale media. Hij had eerst niets tegen zijn ouders gezegd, maar kreeg last van een drukkend gevoel op zijn borst. Toen hij zaterdag bloed begon te spugen, is hij opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek dat hij geknapte longblaasjes en een gekneusd borstbeen heeft.

De meisjes hebben last van blauwe plekken, kneuzingen en schaafwonden. "De veiligheidspin is losgeschoten", vertelt een moeder aan RTV Drenthe. "Ze zijn twee rondjes meegesleurd en toen is de attractie gestopt." Het gaat naar omstandigheden goed met hen.

Inmiddels is de attractie afgebroken. De eigenaar komt uit Duitsland. Zijn vergunning is tijdelijk ingetrokken door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Er moet een nieuwe keuring plaatsvinden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be