Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Amerikaanse robotkoning levert poppen voor nieuwe Efteling-attractie Symbolica

21-08-2016, 22.27 uur

De Efteling gaat voor de nieuwe attractie Symbolica in zee met een beroemde Amerikaanse robotbouwer. De poppen in de darkride - zogeheten animatronics - worden gefabriceerd door Garner Holt, een grote naam in de pretparkwereld. Dat melden ingewijden aan Looopings.

De gerenommeerde firma levert regelmatig state-of-the-art figuren voor attracties in pretparken van Disney en Universal. Ook de pratende pop in de voorshow van vrijevalachtbaan Baron 1898 in de Efteling werd door de Amerikanen gemaakt.

"De samenwerking bij de Baron diende in 2015 als een test voor Symbolica", vertelt een Efteling-medewerker aan Looopings. Symbolica krijgt net als de Baron een aparte voorshow. De nieuwigheid wordt een overdekte familieattractie in de geest van Droomvlucht en Fata Morgana.

Een woordvoerder van Garner Holt wil de deal met het Brabantse pretpark nog niet bevestigen. "Over lopende projecten mogen we niets zeggen", luidt de reactie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be