Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Beugel van kermisattractie schiet los: drie gewonden

23-07-2016, 12.36 uur

Op de zomerkermis in Coevorden zijn vrijdagavond drie personen gewond geraakt. Ze zaten in de Rock Express, een soort rups, toen hun veiligheidsbeugel plotseling openging. Daardoor werden de inzittenden uit de attractie geslingerd.

Twee vriendinnen van 12 jaar raakten gewond toen ze met hoge snelheid uit de ronddraaiende attracties werden geslingerd. Ze liepen blauwe plekken, schaafwonden en lichte kneuzingen op. Bij een 14-jarige jongen gebeurde later op de avond hetzelfde. Hij spuugde bloed en had last van druk op de borst.

Na de incidenten is de attractie stilgelegd in opdracht van loco-burgemeester Joop Brink. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doet onderzoek naar de oorzaak. Het certificaat van de exploitant is tijdelijk ingetrokken.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be