Plopsaland De Panne

Plopsaland durft nieuwe houten achtbaan niet te openen

20-07-2016, 13:09 uur | Reacties

Plopsaland De Panne investeerde 7 miljoen euro in een nieuwe houten achtbaan, maar voorlopig blijft de topattractie dicht. De directie wil geen enkel risico lopen nu het pretpark niet beschikt over een geldige milieuvergunning.

De 22 meter hoge rollercoaster Heidi The Ride had deze zomer hét paradepaardje van Plopsaland moeten worden. Problemen met de vergunning van het park gooien echter roet in het eten.


ZIE OOK: Plopsaland open zonder vergunning: 'Ik heb slapeloze nachten'

"Hoewel Heidi The Ride volledig is goedgekeurd en we in principe kúnnen openen, moeten we de kat de gordijnen niet injagen", vertelt directeur Steve Van den Kerkhof aan HLN. "Nu onrust zaaien, is het laatste wat we willen." Afgelopen week sprak hij nog de hoop uit dat de attractie deze maand open zou kunnen.

De milieuvergunning van Plopsaland liep deze week af, waardoor het attractiepark nu officieel illegaal open is. Daarmee riskeert het management een fikse boete of zelfs een sluiting. Het openen van de houten achtbaan zou kunnen zorgen voor klachten over geluidsoverlast.

Advocaat Guido Sepelie roept buurtbewoners op om een klacht in te dienen tegen Plopsaland, zodat de deuren moeten sluiten. "Ik erger me als advocaat enorm aan het feit dat Plopsaland er weer zomaar mee weg lijkt te komen." Bij het Departement Leefmilieu kwamen tot nu toe twee bezwaarschriften binnen.

ZIE OOK: Openingsdatum houten achtbaan Plopsaland nog onzeker: 'We hopen deze maand'

Reacties