Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland durft nieuwe houten achtbaan niet te openen

20-07-2016, 13.09 uur

Plopsaland De Panne investeerde 7 miljoen euro in een nieuwe houten achtbaan, maar voorlopig blijft de topattractie dicht. De directie wil geen enkel risico lopen nu het pretpark niet beschikt over een geldige milieuvergunning.

De 22 meter hoge rollercoaster Heidi The Ride had deze zomer hét paradepaardje van Plopsaland moeten worden. Problemen met de vergunning van het park gooien echter roet in het eten.

"Hoewel Heidi The Ride volledig is goedgekeurd en we in principe kúnnen openen, moeten we de kat de gordijnen niet injagen", vertelt directeur Steve Van den Kerkhof aan HLN. "Nu onrust zaaien, is het laatste wat we willen." Afgelopen week sprak hij nog de hoop uit dat de attractie deze maand open zou kunnen.

De milieuvergunning van Plopsaland liep deze week af, waardoor het attractiepark nu officieel illegaal open is. Daarmee riskeert het management een fikse boete of zelfs een sluiting. Het openen van de houten achtbaan zou kunnen zorgen voor klachten over geluidsoverlast.

Advocaat Guido Sepelie roept buurtbewoners op om een klacht in te dienen tegen Plopsaland, zodat de deuren moeten sluiten. "Ik erger me als advocaat enorm aan het feit dat Plopsaland er weer zomaar mee weg lijkt te komen." Bij het Departement Leefmilieu kwamen tot nu toe twee bezwaarschriften binnen.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be