Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Volgende stap voor virtualreality-achtbanen: zelf een omgeving ontwerpen

22-07-2016, 07.30 uur

Virtualreality-achtbanen schieten als paddestoelen uit de grond. Het Duitse pretpark Europa-Park wil nog een stap verder gaan. Bezoekers kunnen straks zelf een omgeving ontwerpen die ze zien als ze een virtualreality-bril opzetten.

Het concept wordt Coastiality Plus genoemd. "Daarmee geven we gasten de mogelijkheid om thuis een eigen wereld samen te stellen, die ze vervolgens daadwerkelijk kunnen beleven tijdens de achtbaanrit in het park", vertelt directeur Michael Mack aan een regionale krant. De lancering moet volgend jaar plaatsvinden.

Oprichter Roland Mack is niet bang dat bezoekers op den duur thuisblijven omdat ze daar ook een virtualreality-bril kunnen gebruiken. "De mensen komen niet voor virtual reality of voor spectaculaire achtbanen naar ons park, ze komen vanwege het totaalplaatje."

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be