Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Omstreden kermisattractie Shake & Roll blijft gesloten: 'Risico op ongevallen is te groot'

19-07-2016, 15.56 uur

De kermisattractie Shake & Roll, waar afgelopen weekend een ongeluk mee gebeurde in Brussel, blijft gesloten. Een deskundige heeft vastgesteld dat het risico op nieuwe ongevallen te groot is. Dat melden Belgische media.

Zondagavond brak een bakje van de omstreden attractie af. Er vielen geen gewonden. Het is het tweede ongeval met de attractie in vier maanden tijd. In maart schoot er ook al een karretje los op de kermis in het Belgische Kortrijk. Toen raakten twee passagiers gewond.

"Een gerechtsdeskundige is vandaag ter plaatse geweest en heeft vastgesteld dat het risico op nieuwe ongevallen te groot is om de attractie nu opnieuw voor het publiek open te stellen", zegt een woordvoerder van het Brusselse parket. De Shake & Roll blijft tot nader order verzegeld.

Kermisvoorzitter Patrick De Corte vertelt iets anders aan Looopings. Hij zegt dat de attractie waarschijnlijk over een paar dagen weer open kan. "Ik verwacht dat hij tegen komend weekend weer operationeel zal zijn. We weten al dat het niet aan de exploitant lag", beweert hij.

De Shake & Roll werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Mondial uit Heerenveen. Tegenwoordig is de attractie eigendom van Philippe Lainez. De losgekomen gondel is momenteel afgedekt met een groot zeil.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be