Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland open zonder vergunning: 'Ik heb slapeloze nachten'

18-07-2016, 17.26 uur

Plopsaland De Panne riskeert een zware geldboete of zelfs een sluiting. Sinds vandaag beschikt het Vlaamse pretpark niet langer over een geldige milieuvergunning. Volgens de wet moet de toeristische trekpleister per direct dicht. "Ik heb slapeloze nachten", zegt directeur Steve Van den Kerkhof.

De oude milieuvergunning dateert van 1996. Het attractiepark liet een gespecialiseerd bedrijf een nieuwe vergunning aanvragen, maar daarbij ontbrak het milieueffectenrapport. Plopsaland overweegt juridische stappen tegen de firma.

Van den Kerkhof wil een sluiting koste wat kost voorkomen. "We zullen blijven exploiteren zoals voorheen en rekening houden met de belangrijke banen in het park", vertelt hij aan Belgische media.

Er wordt morgen proces-verbaal opgesteld omdat het park nu illegaal open is. Vervolgens wordt besloten of er een strafrechtelijk onderzoek komt tegen Plopsaland. Een andere mogelijkheid is het opleggen van een fikse boete.

De directeur doet naar eigen zeggen alles om overlast voor buurtbewoners te beperken. Zo heeft hij onlangs extra vuilnisbakken laten plaatsen omdat bezoekers afval bleken te dumpen in de tuinen van omwonenden. Bij de nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride zijn grote schermen neergezet om geluidshinder tegen te gaan.

Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be