Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Weer absurd ongeluk met kermisattractie Shake & Roll: bakje afgebroken

17-07-2016, 23.21 uur

Bezoekers van de kermis in Brussel kregen vanavond de schrik van hun leven. Een bakje van de attractie Shake & Roll brak tijdens een ritje plotseling af. En dat is niet voor het eerst: in maart gebeurde precies hetzelfde op de kermis in het Belgische Kortrijk, bij exact dezelfde attractie.

Op een foto die op social media verscheen is te zien hoe een gondel naast de draaischijf belandde. Dat gebeurde rond 22.00 uur. De inzittenden - een koppeltje - kwamen met de schrik vrij: niemand raakte gewond.

Bij het vorige ongeluk beweerde de exploitant dat het incident te wijten was aan nalatigheid van de fabrikant. Alle gondels zouden opnieuw gecontroleerd worden. De oorzaak van het nieuwe voorval wordt nog onderzocht. In de tussentijd is de attractie op last van de politie gesloten.

De zogeheten Zuidfoor in Brussel, die tot half augustus duurt, was pas twee dagen open. "Het is geen goede reclame voor de kermis, maar we zijn opgelucht dat er geen gewonden zijn gevallen", reageert kermisvoorzitter Patrick De Corte.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be