Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Escape room

Oud-medewerkers Efteling bouwen escape room in Waalwijk

16-07-2016, 17:47 uur | Reacties

In Waalwijk is sinds dit weekend een nieuwe escape room te vinden die is gebouwd door een groep oud-medewerkers van de Efteling. Epic Escape, op een steenworp afstand van het Kaatsheuvelse attractiepark, zit vol met speciale effecten.

De escape room is aangekleed als een laboratorium waar een professor aanwijzingen heeft verstopt voor een geheime formule. "We proberen het pretparkgevoel op te roepen, met een voorshow, videoprojecties, een speciale soundtrack en een uitgebreid achtergrondverhaal", vertelt mede-initiatiefnemer Roy Monden. "We hebben alles van top tot teen gethematiseerd."

ZIE OOK: Woede over escape room met Anne Frank-thema: 'Walgelijke attractie'

Groepen van vijf tot twaalf personen krijgen een uur de tijd om te ontsnappen uit een kamer met puzzels, raadsels en tientallen effecten. De bedenkers kwamen op het idee toen ze andere escape rooms tegen vonden vallen. "Vaak laat de kwaliteit te wensen over. Wij hebben geprobeerd iets bijzonders neer te zetten."

De initiatiefnemers deden inspiratie op in de Efteling, waar ze jarenlang werkten. Ze mikken onder meer op vakantiegasten van het pretpark. "Voor logees van het Efteling Hotel en bungalowpark Efteling Bosrijk is er na sluitingstijd weinig meer te beleven. Dit kan een leuk extra uitje zijn."

ZIE OOK: Wie durft er in te checken? Binnenkijken in het Nightmare Motel van Bobbejaanland

Reacties
Bijdrage