Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling blijkt Pokémon-paradijs: pretpark zit vol zeldzame Pokémon

17-07-2016, 20.35 uur

De Efteling is een waar mekka voor spelers van Pokémon GO. Het Brabantse attractiepark blijkt de ideale locatie om snel veel punten te scoren. Bovendien duiken in het pretpark regelmatig een hoop zeldzame Pokémon op.

Pokémon GO wordt naar schatting gespeeld door zo'n 1,5 miljoen Nederlanders. Zij kunnen in de Efteling hun lol op. Vrijwel elke bezienswaardigheid - van sprookjes tot attracties en van restaurants tot fonteinen - is omgedoopt tot een zogeheten PokéStop.

Op die plekken kunnen gamers punten en items verzamelen. Ook PokéGyms, waar gevochten wordt tussen Pokémon, zijn er in overvloed. Dat levert soms grappige situaties op. Zo is het logo van een van de Gyms in het Sprookjesbos een afbeelding van de borsten van de Kleine Zeemeermin.

"De Efteling is Pokémon heaven", meldt iemand op Twitter. Sommige gamers hebben nauwelijks oog meer voor de attracties. "Avondje Efteling gedaan, hoop nieuwe en sterke Pokémon gevangen", zegt ene Patrick. Overigens is niet iedereen blij met de verslavende smartphonehype. "2016: het Sprookjesbos vol Pokédinges-spelers...", verzucht een Efteling-fanaat.

Pokémon GO is sinds zaterdagmiddag officieel beschikbaar in de Benelux. Vanwege de enorme populariteit is het spel regelmatig niet beschikbaar. Op vrijdag 19 augustus vindt er een speciale Pokémon GO-dag plaats in de Efteling, georganiseerd door fanatieke gamers.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be