Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand laat remix van creatieve fan offline halen

17-07-2016, 18.05 uur

Phantasialand treedt hard op tegen creatieve fans. Het is ten strengste verboden om materiaal van het Duitse attractiepark te gebruiken voor welke doeleinden dan ook. Een jongen die een remix maakte van de muziek van de nieuwe achtbaan Taron, heeft juristen achter zich aan gekregen.

Amateur-dj LSR produceerde een dubstepremix van de soundtrack van launched coaster Taron. Dat wilde Phantasialand absoluut niet hebben: het pretpark heeft het nummer laten verwijderen van YouTube.

Wie de muziek nu opzoekt, krijgt de melding: "Deze video is niet langer beschikbaar vanwege een auteursrechtclaim door Phantasialand."

De meeste pretparken gaan een stuk minder paniekerig om met 'fan made' materiaal. Zo staan op YouTube vele honderden remixen van bekende Efteling-muziek.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be