Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Hoe hard gaat de nieuwe lanceerachtbaan van Phantasialand? Topsnelheid Taron is geheim

09-07-2016, 21.32 uur

Phantasialand heeft een wereldrecord in handen: de nieuwe lanceerachtbaan Taron is de snelste multi-launch coaster ter wereld. Maar hoe hard de ride precies gaat, blijft opvallend genoeg geheim. Het Duitse pretpark maakt de maximumsnelheid niet bekend.

Als we Phantasialand mogen geloven, gaat Taron in ieder geval harder dan 113 kilometer per uur. Dat is de topsnelheid van Full Throttle in het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain (Californië), tot nu toe 's werelds snelste achtbaan met meerdere lanceringen.

De Duitsers willen de cijfers van Taron echter niet naar buiten brengen. Phantasialand is wel opvallend trots op het wereldrecord: het feitje wordt expliciet vermeld op de officiële website en op reclameborden.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be