Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Openingsdatum van Europa's hoogste en snelste achtbaan bekend

08-07-2016, 14.36 uur

De openingsdatum van Europa's hoogste en snelste rollercoaster is bekend. Het nieuwe Spaanse pretpark Ferrari Land, met daarin een lanceerachtbaan van 112 meter hoog, gaat open op vrijdag 7 april 2017. De ride haalt in vijf seconden een topsnelheid van maar liefst 180 kilometer per uur.

Ferrari Land wordt onderdeel van pretparkresort PortAventura World in Salou. Voor het nieuwe themapark van 60.000 vierkante meter moet straks apart entree betaald worden. Er is een investering van 100 miljoen euro mee gemoeid, beweren de Spanjaarden.

Het park wordt opgetrokken in Italiaanse stijl. De achtbaan krijgt een theoretische capaciteit van 1200 personen per uur. In februari werd het hoogste punt bereikt. Naast de coaster gaat Ferrari Land ook simulatoren, vrijevaltorens en een vijfhonderd meter lang racecircuit huisvesten.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be