Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildpark Johannismühle

Dierentuin ontruimd vanwege ontsnapte leeuwen

06-07-2016, 15.13 uur

Een dierenpark in Duitsland is vandaag geëvacueerd nadat twee leeuwen uit hun kooi waren ontsnapt. Dat gebeurde in Wildpark Johannismühle, gelegen in de plaats Baruth/Mark. Er waren toen ongeveer honderd bezoekers in het park.

De ontsnapte leeuwen, een mannetje en een vrouwtje, wisten even voor het middaguur te ontglippen. Uit voorzorg kwamen veel hulpdiensten ter plaatse. Na ruim een uur lukte het een dierenarts om de leeuwin te verdoven. Het mannetje keerde even later uit zichzelf terug naar zijn verblijf.

Hoe de beesten konden ontsnappen, is nog niet duidelijk. Niemand raakte gewond. Volgens het management van het park zijn bezoekers en andere dieren nooit in gevaar geweest.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be