Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Geert Wilders kwaad op racisme-roepers Efteling: 'Hou op met die gekkigheid'

05-07-2016, 23.56 uur

Geert Wilders is absoluut niet te spreken over de actiegroep die de Efteling beschuldigt van racisme. Volgens de PVV-politicus stellen de klagers zich vreselijk aan. "Ik zou zeggen: hou eens op met die gekkigheid", laat hij weten.

Volgens Wilders gaat het om "figuren die in lantaarnpalen nog racisme zien omdat ze wit zijn". "Ze moeten eens ophouden om overal in Nederland racisme achter te zien", zegt hij voor de camera van Telegraaf TV. "Dit heeft niets met racisme te maken."

Ook Halbe Zijlstra (VVD) vindt de rel "totale onzin". Hij komt regelmatig in het attractiepark met zijn zoontje. "Als je van de Efteling een racistische organisatie weet te maken, dan ben je ergens compleet van het pad af gegaan. Ik zou zeggen: ga eens een baan zoeken en ga aan het werk en hou je niet met deze onzin bezig."

Wilders kent de attracties waarover geklaagd wordt - Carnaval Festival en Monsieur Cannibale - niet zo goed. Hij stapt liever in Droomvlucht. "Ik ken vooral de Droomvlucht, een geweldig iets. Misschien dat de elfen en trollen ook worden gediscrimineerd."Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be