Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Boze Braboneger mengt zich in racismesoap Efteling

06-07-2016, 07.30 uur

Hoe denkt de Braboneger over racisme in de Efteling? Ook de donkere YouTube-held doet zijn zegje over de racisme-rel waar het Brabantse attractiepark in verzeild is geraakt. Hij wordt naar eigen zeggen behoorlijk moe van "dit soort gezeur".

De Braboneger, bijnaam van Steven Brunswijk, is zelf ooit één keer in de Efteling geweest. "En die bosjesmannen zijn me toen niet eens opgevallen", vertelt hij aan De Telegraaf. "Maar als je je daaraan ergert, dan ga je toch gewoon niet?! Dan bespaar je ook nog eens tientallen euro’s! Win-win!"

Brunswijk is geboren in Paramaribo en opgegroeid in Tilburg. Op internet maakt hij furore met video's waarin hij in plat Brabants accent commentaar levert op allerhande maatschappelijke onderwerpen.

"Ik vind in principe: als iemand een klacht heeft, moet je ernaar luisteren. Maar je kunt ook overdrijven. We moeten ergens een grens trekken, anders is het einde zoek. Niet alles is racisme, stel je niet aan."

Een actiegroep is boos over racisme bij de Efteling-attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Gisteren lieten verschillende politici al weten dat ze vinden dat de klagers zich aanstellen. "Hou eens op met die gekkigheid", zei PVV-leider Geert Wilders.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be