Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Nieuws

Frans themapark verkoopt gigantisch avondspektakel aan Engeland

05-07-2016, 12:19 uur | Reacties

Het grootste avondspektakel ter wereld in huis halen? De gigantische spektakelshow Cinéscénie in het Franse themapark Puy du Fou is nu ook op bestelling verkrijgbaar. Sinds afgelopen weekend staat er een kopie in Engeland.

Cinéscénie, met honderden acteurs, tientallen paarden, fonteinen, projecties, drones en vuurwerk, wordt in Frankrijk al sinds 1977 opgevoerd. Een Engelse stichting was onder de indruk en besloot Puy du Fou te vragen om een Britse versie in elkaar te zetten, met een middeleeuws kasteel als decor.

ZIE OOK: Grootste avondspektakel ter wereld wordt nog groter

Het is voor het eerst dat de openluchtvoorstelling wordt "geëxporteerd" naar het buitenland. Puy du Fou stuurde een team van 25 personen naar Bishop Auckland om de show in elkaar te zetten. Er werd twee jaar aan de productie gewerkt. Afgelopen zaterdag was de première.

Cinéscénie heet in Engeland 'Kynren'. Er werken achthonderd vrijwillige acteurs en vijftig ruiters aan mee. Zij brengen tweeduizend jaar Britse geschiedenis tot leven op een podium van drie hectare met een publiek van telkens achtduizend toeschouwers.

"2016 is een jaar waarin Puy du Fou een nieuwe stap neemt in zijn internationale uitbreidingsstrategie", staat in een persbericht. Het park werkt ook al enkele jaren samen met de Efteling. De Raveleijn-show wordt sinds 2013 verzorgd door de Fransen.

ZIE OOK: Dit is het allergrootste avondspektakel ter wereld

Reacties
Bijdrage