Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling worstelt met kapotte stoommachine bij achtbaan Baron 1898

12-08-2016, 13.36 uurBeeld: Eftelwesley

Ruim een jaar na de opening functioneert Efteling-achtbaan Baron 1898 nog niet vlekkeloos. Eén van de belangrijkste effecten in de attractie is permanent defect. Door een technisch probleem staat een grote stoommachine in de voorshow nog steeds stil.

Voordat passagiers dertig meter omhoog getakeld worden, komen ze langs een indrukwekkende machine die is verbonden met allerlei wielen in het stationsgebouw. Eigenlijk was het de bedoeling dat het gevaarte zou gaan bewegen als een karretje gaat rijden, maar het effect heeft nooit goed gefunctioneerd.

"Het klopt dat de stoommachine en de wielen bij Baron 1898 nog steeds niet werken", laat een woordvoerster weten aan Looopings. "Dat komt omdat de kabel kapot is."

Het verhelpen van het euvel blijkt een behoorlijk lastig klusje te zijn. "De mogelijkheden om dit blijvend te verhelpen worden nog onderzocht", aldus de voorlichtster. "Het blijkt technisch lastiger te zijn dan gedacht."

Baron 1898 opende in juli 2015 voor bezoekers. De bouw van de dive coaster kostte 18 miljoen euro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be