Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland overwoog naamswijziging: 'We zaten in een spagaat'

03-07-2016, 17.36 uur | Reacties

Is de naam 'Toverland' te kinderachtig? Het Limburgse pretpark heeft enkele jaren geleden serieus overwogen om de naam te wijzigen.

"We kwamen in een soort spagaat", vertelt directrice Caroline Kortooms in een documentaire over het vijftienjarig bestaan van het park. Toverland begon in 2001 als een overdekt speelpark voor basisschoolkinderen, maar groeide uit tot een volwaardig attractiepark met spectaculaire achtbanen en wildwaterbanen.

"De naam dekt voor een aantal mensen niet meer de lading", weet Kortooms. "Want toveren associëren ze met 'Wat kinderachtig'." Er zijn intern heel wat discussies over gevoerd. Uiteindelijk is er besloten om de naam Toverland te behouden. "Want toveren is niet kinderachtig. En het is aan ons om dat duidelijk te maken."

Volgens de directrice heeft het thema 'toveren' meerdere lagen. Ze verwijst naar films als Harry Potter, The Lord of the Rings en Avatar. "Toveren is magie en magie heeft een magische laag, een mythische laag en een metaforische laag."

Spijt heeft de bazin nog niet. "Wij zijn nog steeds beretrots op die naam. En we merken aan onze bezoekersaantallen en aan onze gastwaarderingen dat het een hele goeie keuze is. Deze naam is oneindig."Reacties