Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Minder dolfijnen in Dolfinarium Harderwijk: 'Het wordt een ander park'

02-07-2016, 14.57 uur

Er komen minder dolfijnen in het Dolfinarium Harderwijk. Het Gelderse zeedierenpark is bezig om het aantal dolfijnen omlaag te brengen. Volgens directeur Bert van de Hoef wordt het Dolfinarium "een ander park dan het was", met veel minder dolfijnen die meer ruimte hebben.

Dat vertelt hij in een interview met dagblad de Stentor. "Ik geloof dat we over twee maanden al afstand hebben gedaan van tien dieren." Dat zou niks met aanhoudende protesten van actievoerders te maken hebben. "We willen het zelf. Zo hebben de dolfijnen nog meer water."

Volgens Van de Hoef maakt het Dolfinarium een koerswijziging door: de focus komt te liggen op attracties en educatie in plaats van shows. De komst van een nieuw waterpark is een eerste stap. De vertrekkende dolfijnen gaan naar collegaparken.

Van de Hoef vindt het raar dat actievoerders alleen klagen over dolfijnen. "Nooit over andere dieren." Als er ergens een panda wordt geboren dankzij kunstmatige inseminatie, ontstaat er geen ophef. "Dan heeft niemand het over een pandarukker." Demonstranten kennen de feiten niet, denkt hij. "Een klein groepje slaagt erin allerlei onzin uit te kramen in de pers."

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be