Dolfinarium

Minder dolfijnen in Dolfinarium Harderwijk: 'Het wordt een ander park'

02-07-2016, 14.57 uur | Reacties

Er komen minder dolfijnen in het Dolfinarium Harderwijk. Het Gelderse zeedierenpark is bezig om het aantal dolfijnen omlaag te brengen. Volgens directeur Bert van de Hoef wordt het Dolfinarium "een ander park dan het was", met veel minder dolfijnen die meer ruimte hebben.

Dat vertelt hij in een interview met dagblad de Stentor. "Ik geloof dat we over twee maanden al afstand hebben gedaan van tien dieren." Dat zou niks met aanhoudende protesten van actievoerders te maken hebben. "We willen het zelf. Zo hebben de dolfijnen nog meer water."


ZIE OOK: Oud-dolfijnentrainer organiseert demonstratie bij Dolfinarium Harderwijk

Volgens Van de Hoef maakt het Dolfinarium een koerswijziging door: de focus komt te liggen op attracties en educatie in plaats van shows. De komst van een nieuw waterpark is een eerste stap. De vertrekkende dolfijnen gaan naar collegaparken.

Van de Hoef vindt het raar dat actievoerders alleen klagen over dolfijnen. "Nooit over andere dieren." Als er ergens een panda wordt geboren dankzij kunstmatige inseminatie, ontstaat er geen ophef. "Dan heeft niemand het over een pandarukker." Demonstranten kennen de feiten niet, denkt hij. "Een klein groepje slaagt erin allerlei onzin uit te kramen in de pers."

ZIE OOK: Dolfinarium wil groot waterpark bouwen

Reacties