Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Patat of friet? Efteling zwengelt discussie per ongeluk weer aan

01-07-2016, 23.26 uur

Noemen we gefrituurde aardappels patat of friet? De Efteling rakelt de klassieke discussie onbedoeld weer op. Een menukaart bij een nieuw pop-up restaurant maakt melding van 'patat', terwijl in de rest van het pretpark overal 'friet' of 'frites' op de borden staat. Op social media regent het klachten.

De beruchte borden staan bij De Vrolijke Noot, een tijdelijk restaurant op het Dwarrelplein bij de hoofdingang. Ze vallen niet in goede aarde bij de Brabantse achterban, die gewend is om 'friet' te zeggen.

"Patat komt er bij mij niet in!", foetert Kevin. "Frites gebruikt de Efteling al overal." Ene Jiles dreigt zijn Efteling-abonnement door te knippen. Ramon vermoedt dat de tekst niet door Efteling-medewerkers is bedacht. "Extern bedrijf van boven de rivieren?" Jeroen: "Boe Efteling! Straks krijg je daar ook gewoon een warme aardappel..."

Ook op het uiterlijk van het eettentje komt veel commentaar. Fans noemen de containers met houten schuttingen, tentzeil en vlaggetjes "spuuglelijk", "on-Eftelings" en "om te janken". Sjoerd besluit: "Maar het ergste aan het hele geval blijft toch wel de foutieve benaming patat in plaats van het correcte friet."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be