Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
M&D's

Ontspoorde achtbaan Schotland was goedgekeurd door veiligheidsinstantie

29-06-2016, 07:25 uur | Reacties

De achtbaan die afgelopen zondag ontspoorde in het Schotse pretpark M&D's, is enkele weken geleden nog gekeurd door een veiligheidsinstantie. Tijdens die jaarlijkse keuring voldeed de attractie aan alle eisen. Dat zegt M&D's-directeur Douglas Taylor.

Negen bezoekers raakten zondagmiddag gewond toen vijf karretjes van de rollercoaster Tsunami afbraken en vanaf zes meter hoogte op de grond vielen. "Al onze attracties ondergaan elk jaar een uitgebreide onafhankelijke inspectie", vertelt Taylor aan de BBC. "Bovendien worden de rides dagelijks gecheckt door ons personeel."

ZIE OOK: Twee gewonden in kritieke toestand na achtbaanongeluk Schotland

Afgelopen zaterdag, een dag voor het ongeluk, was de achtbaan gesloten. Dat had volgens de directeur te maken met "een kleine storing met de elektriciteit". Op zondag was dat euvel verholpen, zegt Taylor. Wat de crash veroorzaakt heeft, wordt nog onderzocht.

De pretparkbaas is naar eigen zeggen vreselijk ontdaan door het incident. "Mijn broer Matthew en ik zitten samen al vijftig jaar in deze branche. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het is afschuwelijk."

ZIE OOK: Achtbaan ontspoord in Schots pretpark, negen gewonden

Reacties
Bijdrage