Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
M&D's Scotland's Theme Park

Ontspoorde achtbaan Schotland was goedgekeurd door veiligheidsinstantie

29-06-2016, 07.25 uur

De achtbaan die afgelopen zondag ontspoorde in het Schotse pretpark M&D's, is enkele weken geleden nog gekeurd door een veiligheidsinstantie. Tijdens die jaarlijkse keuring voldeed de attractie aan alle eisen. Dat zegt M&D's-directeur Douglas Taylor.

Tien bezoekers raakten zondagmiddag gewond toen vijf karretjes van de rollercoaster Tsunami afbraken en vanaf zes meter hoogte op de grond vielen. "Al onze attracties ondergaan elk jaar een uitgebreide onafhankelijke inspectie", vertelt Taylor aan de BBC. "Bovendien worden de rides dagelijks gecheckt door ons personeel."

Afgelopen zaterdag, een dag voor het ongeluk, was de achtbaan gesloten. Dat had volgens de directeur te maken met "een kleine storing met de elektriciteit". Op zondag was dat euvel verholpen, zegt Taylor. Wat de crash veroorzaakt heeft, wordt nog onderzocht.

De pretparkbaas is naar eigen zeggen vreselijk ontdaan door het incident. "Mijn broer Matthew en ik zitten samen al vijftig jaar in deze branche. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het is afschuwelijk."

Meer M&D's Scotland's Theme Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be