Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park Resort

Eindelijk open: hypermoderne spooktrein met speciale effecten

12-07-2016, 13.48 uur

Twee maanden later dan gepland heeft het Engelse pretpark Thorpe Park een nieuwe virtuele spooktrein geopend. De hypermoderne attractie Derren Browns Ghost Train combineert een virtualreality-ervaring met speciale effecten en echte acteurs.

Bezoekers stappen aan boord van een oud Victoriaans treinstel, dat er van binnen uitziet als een moderne Londense metro. Illusionist Derren Brown probeert de inzittenden met behulp van virtualreality-brillen angst in te boezemen. Er zijn twaalf verschillende ritjes mogelijk, met steeds andere personages.

Als de trein na een helse rit 'crasht', krijgen passagiers de opdracht om de brillen af te zetten en de cabine te verlaten. In het station waarschuwen acteurs dat de groep moet vluchten voor giftige gassen. Tegelijkertijd lijkt er een metrotrein op de vluchtende menigte af te komen.

Bezoekers belanden vervolgens opnieuw in een treinstel voor een tweede virtualreality-ritje, met explosies en een monster.

De ontwikkeling van Derren Browns Ghost Train zou drie jaar hebben gekost. Thorpe Park wil zelf zo min mogelijk informatie over de nieuwigheid prijsgeven. "We vragen bezoekers om hun ervaring voor zich te houden, zodat de attractie voor iedereen een verrassing blijft", zegt een woordvoerder.Meer Thorpe Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be