Efteling experimenteert met nieuwe horeca in de zomermaanden
29-06-2016, 16.59 uur
Het zomerseizoen van de Efteling, dat aanstaande vrijdag begint, staat in het teken van eten en drinken. Tijdens de zomermaanden probeert het pretpark op verschillende plaatsen een aantal nieuwe, tijdelijke horeca-concepten uit.
Op de Speelweide, gelegen tussen het Anton Pieckplein en Carnaval Festival, ligt een tijdelijk 'eetterras' met vijf tentjes. Er wordt 'Dutch en Asian streetfood' verkocht, waaronder springrolls en broodjes bal. Er komt ook een 'slice and share'-concept van ijsmerk Ben & Jerry's.
Op zaterdagavonden in juli en augustus - tijdens het Negen Pleinen Festijn - geven de Efteling-muzikanten optredens op het terras.
Bij schommelschip de Halve Maen werd een loempiakraam neergezet, bekleed met bamboe. Op de luifel staat een verhaal over een draak die een culinaire schat uit het verre Oosten bewaakt. Er komt ook speciale 'Summer Special'-versie van het beroemde Broodje Unox.
In de buurt van de hoofdentree van het attractiepark is een pop-up restaurant verschenen. Bij De Vrolijke Noot, gelegen op het Dwarrelplein, kunnen bezoekers dranken, friet, pizza's en broodjes hamburger bestellen. Er staan containers met houten panelen, tentzeil, vlaggetjes, lampjes en ouderwetse circusaffiches.