Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
M&D's

Achtbaan ontspoord in Schots pretpark, negen gewonden

26-06-2016, 17:58 uur | Reacties

Bij een achtbaanongeluk in Schotland zijn vanmiddag negen gewonden gevallen, onder wie meerdere kinderen. De rollercoaster Tsunami in pretpark M&D's ontspoorde, waardoor vijf karretjes op de grond terechtkwamen. Volgens ooggetuigen braken er wielen af.

Passagiers zaten geruime tijd bekneld in losgekomen bakjes, die via een metalen hek op een kinderspeelplaats met motortjes belandden. Vijf van de slachtoffers zijn er slecht aan toe.

ZIE OOK: Pechvogels zitten acht uur vast in achtbaan

Na het ongeval werden zes ambulances en verschillende spoedartsen opgeroepen. Op social media verschenen foto's van de chaotische reddingsactie. Het attractiepark is ontruimd.

De stalen achtbaan Tsunami is twintig meter hoog en gaat twee keer over de kop. Karretjes hangen onder de rails. De coaster, geopend in 2004, haalt een topsnelheid van ruim 60 kilometer per uur. Kort na de opening ging de Italiaanse fabrikant Pinfari failliet.

Dezelfde achtbaan kwam in 2011 in het nieuws toen elf bezoekers door een technische storing urenlang vastzaten op twintig meter hoogte. Het duurde maar liefst acht uur voor de laatste inzittenden bevrijd konden worden.ZIE OOK: Vijf zwaargewonden bij achtbaanongeluk: karretjes op elkaar gebotst

Reacties
Bijdrage