Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Asterix en Obelix-museum nieuw in pretpark Parc Astérix

26-06-2016, 15.24 uur

Parc Astérix brengt een eerbetoon aan de bedenkers van striphelden Asterix en Obelix. Het Franse pretpark heeft gisteren een museumpje rond de Galliërs geopend. In Astérix L'Expo ontdekken bezoekers het verhaal achter de bekende strip.

De tentoonstelling, te zien tot november dit jaar, bevat onder meer een replica van de werkkamer van de oorspronkelijke makers. Er is ook een maquette van een Gallisch dorp te zien. Kinderen kunnen meedoen met spellen en quizzen.

Het eerste Asterix-album, gemaakt door René Goscinny en Albert Uderzo, kwam uit in 1961. Tot nu toe verschenen er 36 albums. Ook werden er verschillende bioscoopfilms gemaakt.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be