Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
La Récré des 3 Curés

Verdwenen attractie Bobbejaanland verhuist naar ander pretpark

23-06-2016, 13.49 uur

Een oude bekende uit Bobbejaanland duikt op in een ander pretpark. Het Franse attractiepark La Récré des 3 Curés (West-Frankrijk) heeft de thrillride Fly Away overgenomen. Aanstaande zaterdag vindt de opening plaats.

De Fly Away was van 2003 tot 2014 te vinden in Bobbejaanland. Daar moest de molen plaatsmaken voor de 3D-simulator The Forbidden Caves, die vorig jaar openging. Hoewel het de bedoeling was dat de Fly Away na de afbraak meteen verplaatst zou worden, lagen de onderdelen maandenlang weg te kwijnen op een parkeerplaats bij het Vlaamse park.

In de Fly Away, gebouwd door fabrikant Huss, liggen maximaal 36 passagiers in een molen die tijdens een ritje 22 meter de lucht in wordt gehesen en met 40 kilometer per uur loopings maakt. Bobbejaanland betaalde destijds 1,4 miljoen euro voor de attractie.

La Récré des 3 Curés nam eerder al de waterbaan Bobby Drop (gesloten in 2008) en de mallemolen Mambo (gesloten in 2010) over van Bobbejaanland.

Meer La Récré des 3 Curés
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be