Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Parkeerterrein Efteling kan verplaatst worden'

22-06-2016, 10.24 uur

De Efteling is hard op zoek naar nieuwe mogelijkheden om te kunnen uitbreiden. Daarom wordt serieus overwogen om het parkeerterrein van het pretpark te verplaatsen. Op de huidige parkeerplaats kunnen dan nieuwe attracties gebouwd worden.

Het nieuwe parkeerterrein zou komen te liggen op weilanden waar op extreem drukke dagen al auto's worden geparkeerd. Die velden zijn inmiddels eigendom van de Efteling. Als de huidige parkeerplaats onderdeel van het park wordt, ontstaat een zee van ruimte voor nieuwe projecten.

Het plan is onderdeel van de toekomstvisie van de Efteling tot 2030. De komende jaren wordt eerst gekeken naar andere uitbreidingsmogelijkheden. Men wil een lap grond van acht hectare tussen Vogel Rok en de Python bij het attractiepark trekken. Daarnaast zijn er plannen om een kantorencomplex naast het Volk van Laaf te verplaatsen, zodat ook daar ruimte vrijkomt.

In 2030 hoopt de Efteling zeven miljoen bezoekers te kunnen trekken. Later dit jaar wordt er een definitief bestemmingsplan opgesteld.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be