Dolfinarium

Dolfinarium wil groot waterpark bouwen

21-06-2016, 16:30 uur | Reacties

Het Dolfinarium in Harderwijk heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een gigantisch waterpark. De eerste fase moet in de zomer van 2017 af zijn. Dat bevestigt directeur Bert van de Hoef tegenover Looopings.

Volgens de directeur kunnen we verschillende soorten waterattracties verwachten, waaronder waterglijbanen en wildwaterbanen. "Het wordt behoorlijk groot, groter bijvoorbeeld dan het glijbanenpark van Avonturenpark Hellendoorn." Bezoekers van het Dolfinarium kunnen straks ook aparte kaartjes voor het waterpark kopen.


ZIE OOK: Dolfinarium Harderwijk gaat uitbreiden: plannen voor nieuwe attracties

Op dit moment vinden er gesprekken met de gemeente plaats. "De tekeningen zijn af", vertelt Van de Hoef. "We gaan ons nu buigen over de benodigde bouwvergunningen." Waarschijnlijk begint de bouw later dit jaar.

Vorige week kwam al naar buiten dat het Dolfinarium ambitieuze toekomstplannen heeft. Het Gelderse zeedierenpark heeft sinds begin 2015 een nieuwe eigenaar: Aspro Parks uit Spanje. Van de Hoef: "Onze vorige eigenaar wilde focussen op het dierentuingedeelte. Nu proberen we de dieren te combineren met attracties."

ZIE OOK: Lekker weer: waterpark Avonturenpark Hellendoorn maand eerder open

Reacties