Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium wil groot waterpark bouwen

21-06-2016, 16.30 uur

Het Dolfinarium in Harderwijk heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een gigantisch waterpark. De eerste fase moet in de zomer van 2017 af zijn. Dat bevestigt directeur Bert van de Hoef tegenover Looopings.

Volgens de directeur kunnen we verschillende soorten waterattracties verwachten, waaronder waterglijbanen en wildwaterbanen. "Het wordt behoorlijk groot, groter bijvoorbeeld dan het glijbanenpark van Avonturenpark Hellendoorn." Bezoekers van het Dolfinarium kunnen straks ook aparte kaartjes voor het waterpark kopen.

Op dit moment vinden er gesprekken met de gemeente plaats. "De tekeningen zijn af", vertelt Van de Hoef. "We gaan ons nu buigen over de benodigde bouwvergunningen." Waarschijnlijk begint de bouw later dit jaar.

Vorige week kwam al naar buiten dat het Dolfinarium ambitieuze toekomstplannen heeft. Het Gelderse zeedierenpark heeft sinds begin 2015 een nieuwe eigenaar: Aspro Parks uit Spanje. Van de Hoef: "Onze vorige eigenaar wilde focussen op het dierentuingedeelte. Nu proberen we de dieren te combineren met attracties."

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be