Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling geeft bijzonder kijkje achter de schermen bij Droomvlucht

21-06-2016, 10.41 uur

De Efteling opent deuren die normaal gesproken gesloten blijven. In een nieuw filmpje geeft het pretpark een kijkje achter de schermen bij Droomvlucht. Het gebeurt niet vaak dat de Efteling beelden van technische installaties en werkplaatsen vrijgeeft.

De YouTube-video laat zien hoe een medewerkster de populaire attractie 's ochtends vroeg opstart, waarbij alle baandelen en gondels worden gecheckt. "Dan ga ik echt controleren op losse kabeltjes, losse onderdelen", vertelt ze. "En ik kijk ook meteen de wielen na." Daarnaast ruimt ze rommel op die door bezoekers is achtergelaten.

Alle gondels van Droomvlucht hebben een zelfdenkende computer aan boord die voortdurend informatie doorstuurt aan het besturingssysteem. "Dan kunnen wij bij calamiteiten zien waar we naartoe moeten in de baan." Het filmpje toont verder hoe een gerepareerd bakje terug in de attractie wordt gezet.

In de controlekamer houdt de vrouw de beveiligingscamera's in de gaten. Ze moet naar eigen zeggen altijd klaar zijn om de baan stil te zetten. "Ik hou mijn hand constant bij de stopknop. Voor als er iemand valt of er gaat iemand tussen de voertuigen staan."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be