Efteling

Efteling maakt programma van Negen Pleinen Festijn 2016 bekend

20-06-2016, 14:30 uur | Reacties

Wat is er komende zomer te beleven in de Efteling? Het pretpark heeft vandaag het programma van het Negen Pleinen Festijn bekendgemaakt, dat plaatsvindt op alle zaterdagen in juli en augustus. De attracties zijn dan tot middernacht geopend.

Vanwege de bouw van de nieuwe attractie Symbolica heeft de Efteling wat moeten schuiven met de pleinen. De Brink, waar tot vorig jaar een groot podium stond, vervalt. Looopings kon vorige maand al melden dat optredens van bekende artiesten verleden tijd zijn.


ZIE OOK: Efteling begint met stalen constructie van nieuwe attractie Symbolica

Het Ruigrijk huisvest straks twee feestlocaties. Op het Stationsplein bij horecacomplex Station de Oost brengt een Stationsmanager een eersteklas wachtruimte tot leven met behulp van straatartiesten. Op het Vliegende Hollander-plein wordt "muziek van de nieuwe Helden" ten gehore gebracht.

Ook het Witte Paard-plein in het Marerijk is vernieuwd. Cancandanseressen maken plaats voor een "rondreizend circusgezelschap" onder de noemer 'The White Horse Circus Company'. Klaas Vaak neemt samen met Sprookjesbosbewoners en Zandkabouters zijn intrek op het Herautenplein. Een orkestje dat daar voorgaande jaren optrad, keert niet terug.

De vijf andere pleinen blijven ongewijzigd. Het Carnaval Festival-plein heeft een meezingfestijn, het Pirañaplein verwelkomt salsadanseressen, bij Fata Morgana verschijnt een oosterse markt, het Ton van de Ven-plein staat in het teken van Droomvlucht en op het Steenbokplein zingt Jürgen Freilich zijn schlagerhits.ZIE OOK: Efteling stopt met optredens van bekende artiesten op zomeravonden

Reacties