Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk gaat uitbreiden: plannen voor nieuwe attracties

16-06-2016, 16.11 uur

Voor het eerst in bijna twintig jaar krijgt het Dolfinarium in Harderwijk er weer attracties bij. Er zijn plannen om het Gelderse zeedierenpark uit te breiden met een paar nieuwe trekpleisters. Om wat voor attracties het precies gaat, houdt de directie nog voor zich.

De attracties moeten een plek krijgen op een grasveld tussen de lagune met dolfijnen en een voormalig surfcentrum. Dat weet dagblad de Stentor te melden.

Het Dolfinarium lijkt het 'grote broertje' SeaWorld in Amerika achterna te gaan. Ook daar komt de focus steeds meer te liggen op pretparkattracties in plaats van circusachtige dierenshows. Dierenactivisten zijn felle tegenstanders van dergelijke voorstellingen.

"Het klopt dat wij op dit moment, samen met ons Spaanse hoofdkantoor, gesprekken voeren over eventuele investeringen in het Dolfinarium", zegt een voorlichter. Hij hoopt "op korte termijn" meer duidelijkheid te kunnen geven. Het park is sinds begin vorig jaar eigendom van de Spaanse parkengroep Aspro Parks.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be