Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium betreurt dreiging met blokkade: 'Kinderen en medewerkers worden de dupe'

16-06-2016, 18.39 uur

De directie van Walibi Belgium vindt het betreurenswaardig dat een vakbond dreigt met het blokkeren van het pretpark. "Men straft hiermee het personeel en de bezoekers", reageert het management. "Maar vooral kinderen die dromen van een dagje uit worden hierdoor benadeeld."

De socialistische vakbond FGTB ruziet met Walibi over een vertegenwoordiger die onterecht ontslagen zou zijn. Uit protest wil de vakbond de ingang van het attractiepark afsluiten op drukke zomerdagen.

"Alle wettelijke procedures en bepalingen zijn bij het ontslag gerespecteerd", staat in een verklaring van Walibi. De directie benadrukt dat de persoon in kwestie "herhaaldelijk ongepast gedrag" vertoonde. Meer details worden niet gegeven.

De kwestie wordt volgens het park volledig uit zijn verband getrokken. "Het stopzetten van een arbeidscontract is op geen enkele wijze een actie tegen FGTB zelf."

Walibi Belgium heeft ruim honderd vaste personeelsleden in dienst. Zij worden aangevuld met ongeveer zevenhonderd seizoenskrachten.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be